Skip to content Skip to footer

MTB - GRUND

MTB – Grund är vår absolut mest populära kurs och är också vår bredaste kurs. Vi har alltid minst två instruktörer och delar upp gruppen i mindre grupper för att anpassa efter nivå. Kursen passar därför både dig som aldrig cyklat mountainbike innan, men vill komma igång på ett säket och roligt sätt, men också dig som cyklat ett tag och vill få med dig rätt grundteknik för att för att utvecklas snabbare och effektivare.

Under 4.5 fullspäckade timmar kommer vi gå igenom grunderna i hur du ställer in din cykel, positionering, bromsteknik, kurvtagningsteknik, hur du tar dig upp för enklare backar/klättringar på ett effektivt sätt, hur du tar dig upp, över och ner för enklare hinder samt hur du tar dig ner för lite brantare terräng på ett säket sätt.
Vi kommer också avsluta med en teknikbana för att summera och repetera allt du lärt dig under dagen.

Våra elever vittnar gång på gång om hur nöjda de är med våra kurser. Läs gärna vad eleverna skriver på vår Google Reviews-sida.
Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med kursen så erbjuder vi vår nöjd kund-garanti, vilket innebär att du får hela kursavgiften tillbaka.

Kursen är också en fin plattform för att lära känna nya cykelkompisar och alla kursdeltagare blir inbjudna till vår Facebook-grupp ‘The Bikemaestros’ där man kan prata vidare, diskutera det man lärt sig på kursen, planera grupp-rides med sina nya cykelkompisar eller kanske styra upp en AW med massa gött cykelsnack.

Huvudinstruktör för denna kursen är Matthias Göransson.
Matthias har över 20 års erfarenhet av cykling och många år på elitnivå inom både enduro och downhill.

SAMMANFATTNING AV KURSEN:
• Inställning av cykeln / bike-setup (snabb repetition av introkursen)
• Positionering på cykeln
• Bromsteknik
• Kurvtagningsteknik
• Att ta sig upp, över och ner för olika hinder
• Klätterteknik och växelplanering
• Bromskontroll i lite brantare terräng

Efter kursen får man en sammanfattning av allt vi gått igenom på kursen i form av ett kurskompendium, så att man i lugn och ro kan kan gå igenom och fräscha upp minnet av övningarna och fortsätta öva och utvecklas även efter kursen.

OBSERVERA ATT DU KAN ANVÄNDA FRISKVÅRDSBIDRAGET TILL VÅRA KURSER. LÄS MER HÄR!

KURSDATUM 2024:

Nästa kurs våren 2024

PLATS:
Vi ses vid Brudarebackens Parkering (se karta) och kommer röra oss i skogarna kring Delsjön.

NIVÅ:
1 (läs mer om nivåer här).

DELTAGARE:
Minimum 6 deltagare, max 16 deltagare.
Kursen vänder sig till vuxna i alla åldrar och barn och ungdom i vuxet sällskap eller med målsmans tillstånd.

INSTRUKTÖRER:
På varje kurs är alltid minst en av våra instruktörer certifierad mountainbike-guide och instruktör, samt utbildad i första hjälpen och HLR.
På grundkursen är vi alltid minst två instruktörer och delar upp gruppen i mindre grupper för att anpassa efter nivå. Alla våra instruktörer cyklar på elitnivå och har ett brinnande intresse för att lära ut sina kunskaper och verktyg till sina elever.

CYKELHYRA:
Om du inte har en egen cykel kan du hyra någon av Canyons vassa EMTB:s genom oss. Kostnaden för hyra är 399 kr och bokas i samband med kursbokning.

FIKAPAUS
För att kunna hålla fokus på topp så bjuder vi på gofika och kaffe under kursens gång.

CORONA-SÄKERT EVENEMANG:
På våra kurser kan du alltid känna dig trygg gällande Covid-19. Både teori och praktik sker ut i skogen i friska luften och vi ser alltid till att hålla minst en cykellängds avstånd.

PRIS:

699 kr (godkänt för friskvårdsbidrag).
OBS! Vid betalning med Epassi, välj betalalternativet “Betala på plats” i Boka Direkts kassa.

MTB – Grund – Bikemaestro