Skip to content Skip to footer
Cyklist i skog

BIKEMAESTROS NIVÅSYSTEM

Vi använder oss av ett graderingsystem för nivåerna på våra kurser och guidade turer för att du ska enklare ska kunna veta vilken nivå som passar dig bäst. Nedan kan du läsa om vad varje nivå innebär. 

Nivå 0
Denna nivå har vi lagt till i år för våra nya “Intro – prova på”-kurser. Det kan tyckas vara lite luddigt, eftersom våra Grundkurser som har nivå 1, också riktar sig till MTB-cyklister utan erfarenhet.
Vi la till nivå 0 för att tydligöra att ingen erfarenhet krävs och hoppas det kan locka fler människor att testa på vår underbara sport.
På “Intro – Prova på”-kurserna så ingår hyra av mountainbikecykel.

Nivå 1
Denna nivå motsvarar gröna till blåa leder i bikepark.
Kursen har ett bredare spann än våra andra kurser då vi har två instruktörer per kurs och delar upp gruppen efter erfarenhetsnivå.
På det sättet kan vi ta både elever som inte har tidigare erfarenhet av mountainbikecykling, men också de som har en del erfarenhet och som vill få rätt grundteknik från början.

Nivå 2
Denna nivå motsvarar röda leder i bikepark.
Du tar dig fram obehindrat på det flesta vanliga stigarna och har ett hyfsat flyt trots sten, rötter och stök.
Du vill få upp farten ännu mer och lära dig MTB-tekniker för att ta dig upp och ner för större hinder, där vi bl.a. kikar på droppteknik, bunnyjump, kurvteknik, bromsteknik och positionering på cykeln.

Nivå 3
Denna nivå motsvarar svarta leder i bikepark.
Du är en duktig cyklist och behärskar de flesta svårare stigarna, men vill få ut det lilla extra ur din cykling, däribland optimal kurvteknik, bromsteknik, hoppteknik,  och positionering på cykeln.
Nivån sträcker sig från duktig cyklist till elitcyklist.

Cyklist i skog