Skip to content Skip to footer

DÄMPARSETUP 1on1

NIVÅ 1-3
Tid för 1on1 bokas efter överenskommelse.
Mejla förfrågan till 1on1@bikemaestro.se.
Vi är väldigt flexibla med tider och kan oftast ta bokningar med kort varsel.

MTB – Dämparsetup är en helt ny kurs för 2024 som vi är spända på att få dela med er!
Denna kurseN har ungefär samma innehåll som dämparsetup-kursen i grupp, men specialanpassas helt efter dig, din cykel och dina preferenser.

Kompressionsdämpning, returdämpning, sag, shims, tokens, stiction, progressiv, linjär, PSI… Tycker du dessa uttrycken låter som rena grekiskan? Då är detta kursen för dig!

Under 2 fullspäckade timmar kommer vi bryta ner och förklara hur dina stötdämpare fungerar och hur man på bästa sätt ställer in dämparna efter sina egna förutsättnignar – så som vikt, åkstil, vilken terräng man cyklar och vilken typ av cykel man har.

Korrekt inställda dämpare gör en väldigt stor skillnad i både komfort, kontroll och hastighet ute på stigen, speciellt när man börjar komma upp på lite högre nivå. Av denna anledningen har vi satt rekommenderad nivå för kurser på nivå 2-3.
Det går självklart att gå kursen om man är nybörjare, men vi rekommenderar att man som nybörjare istället lägger krutet på att utveckla sin teknik, som vi anser vara en bättre investering i början.

Våra elever vittnar gång på gång om hur nöjda de är med våra kurser. Läs gärna vad eleverna skriver på vår Google Reviews-sida.
Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med kursen så erbjuder vi vår nöjd kund-garanti, vilket innebär att du får hela kursavgiften tillbaka.

SAMMANFATTNING AV KURSEN
• Teori om hur stödämparna fungerar.
• Förklaring av uttryck som är bra att känna till.
• Hur du ställer in dina dämpare efter vikt, åkstil, typ av cykel osv.
• Rekommendationer kring service och bra verktyg att skaffa.

För att lära dig hur du servar din dämpare så rekommenderar vi våra kurser ‘Mekkurs Framdämparservice‘ och ‘Mekkurs Bakdämparservice‘.

Efter kursen får man en sammanfattning av allt vi gått igenom på kursen i form av ett kurskompendium, så att man i lugn och ro kan kan gå igenom och fräscha upp minnet av övningarna och fortsätta öva och utvecklas även efter kursen.

KURSDATUM 2024
Löpade bokningar.

PLATS
Vi ses på Bikemaestro Center vid Lisebergsbyns entré (se kartlänk) och kommer röra oss i skogarna kring Delsjöområdet.

NIVÅ
1-3 (läs mer om nivåer här).

DELTAGARE
Antal deltagare enligt ök.

INSTRUKTÖRER
På varje kurs är alltid minst en av våra instruktörer certifierad mountainbike-guide och instruktör, samt utbildad i första hjälpen och HLR.

PRIS
1 780 kr
Boka 2 personer samtidigt och få 20% rabatt!
Boka 3 personer samtidigt och få 30% rabatt!
Boka 4 personer samtidigt och få 40% rabatt!
Boka 5 personer samtidigt och få 50% rabatt!

Fler än 5? Mejla för offert!