Skip to content Skip to footer

TJEJER GRUND

NIVÅ 1
EPASSI-KUNDER:
Gör köpet via Epassi och klicka sedan på
Boka-knappen nedanför. Kopiera in den sexsiffriga verifieringskoden från Epassi i Steg 4.

GIFTUP-KUNDER:
Boka som vanligt via Boka-knappen nedanför och fyll i den femsiffriga Giftup-koden i kassan under “Presentkort”.

Observera att alla våra kurser och träningar är godkända för friskvårdsbidrag! Läs mer här.

MTB Tjejer Grund har precis samma innehåll som den vanliga grundkursen för både tjejer och killar, men har tagits fram då vi haft stor efterfrågan på separata tjejkurser. Kursen riktar sig till kvinnor och icke-binära.

Grundkursen är vår absolut mest populära kurs och är också vår bredaste kurs. Vi har alltid minst två instruktörer och delar upp gruppen i mindre grupper för att anpassa efter nivå. Kursen passar därför både dig som aldrig cyklat mountainbike innan, men vill komma igång på ett säket och roligt sätt, men också dig som cyklat ett tag och vill få med dig rätt grundteknik för att för att utvecklas snabbare och effektivare.

Under 4.5 fullspäckade timmar kommer vi gå igenom grunderna i hur du ställer in din cykel, positionering, bromsteknik, kurvtagningsteknik, hur du tar dig upp för enklare backar/klättringar, hur du tar dig över och ner för enklare hinder samt hur du cyklar i lite brantare terräng på ett säket sätt. Vi kommer också avsluta med en teknikbana för att summera och repetera allt du lärt dig under dagen.

Våra elever vittnar gång på gång om hur nöjda de är med våra kurser. Läs gärna vad eleverna skriver på vår Google Reviews-sida.
Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med kursen så erbjuder vi vår nöjd kund-garanti, vilket innebär att du får hela kursavgiften tillbaka.

Kursen är också en fin plattform för att lära känna nya cykelkompisar och alla kursdeltagare blir inbjudna till vår Facebook-grupp ‘The Bikemaestros’ där man kan prata vidare, diskutera det man lärt sig på kursen, planera grupp-rides med sina nya cykelkompisar eller kanske styra upp en AW med massa gött cykelsnack.

Huvudinstruktör för denna kursen är Matthias Göransson.
Matthias har över 20 års erfarenhet av cykling och många år på elitnivå inom både enduro och downhill.

SAMMANFATTNING AV KURSEN
• Inställning av cykeln / bike-setup (digitalt material)
• Positionering på cykeln
• Bromsteknik
• Kurvtagningsteknik
• Att ta sig upp, över och ner för olika typer av hinder
• Klätterteknik och växelplanering
• Bromskontroll i brantare terräng

CYKELHYRA

Om du inte har en egen cykel kan du hyra någon en fulldämpad MTB av oss för 499 kr. Detta lägger du till i bokningen vid utcheckning.

Efter kursen får man en sammanfattning av allt vi gått igenom på kursen i form av ett kurskompendium, så att man i lugn och ro kan kan gå igenom och fräscha upp minnet av övningarna och fortsätta öva och utvecklas även efter kursen.

KURSDATUM 2024
• 2 juni – kl. 10.00-14.30
• 27 juli – kl. 10.00-14.30

PLATS
Vi ses vid Brudarebackens Parkering (se karta) och kommer röra oss i skogarna kring Delsjön.

NIVÅ
1 (läs mer om nivåer här).

DELTAGARE
Minimum 6 deltagare, max 16 deltagare.
Kursen vänder sig till vuxna i alla åldrar och barn och ungdom i vuxet sällskap eller med målsmans tillstånd.

INSTRUKTÖRER
På varje kurs är alltid minst en av våra instruktörer certifierad mountainbike-guide och instruktör, samt utbildad i första hjälpen och HLR.
Vid större grupper än 8 har vi alltid med en extra instruktör.
Alla våra instruktörer cyklar på elitnivå och har ett brinnande intresse för att lära ut sina kunskaper och verktyg till sina elever.

PRIS
899 kr (godkänt för friskvårdsbidrag).
Boka 2 personer samtidigt och få 10% rabatt!
Boka 3 eller fler personer samtidigt och få 20% rabatt!