Skip to content Skip to footer

DÄMPARSETUP

NIVÅ 2-3
GIFTUP-KUNDER:
Boka som vanligt via Boka-knappen nedanför och fyll i den femsiffriga Giftup-koden i kassan under “Presentkort”.

MTB – Dämparsetup är en helt ny kurs för 2024 som vi är spända på att få dela med er! 

Kompressionsdämpning, returdämpning, sag, shims, tokens, stiction, progressiv, linjär, PSI… Tycker du dessa uttrycken låter som rena grekiskan? Då är detta kursen för dig!

Under 3 fullspäckade timmar kommer vi bryta ner och förklara hur dina stötdämpare fungerar och hur man på bästa sätt ställer in dämparna efter sina egna förutsättnignar – så som vikt, åkstil, vilken terräng man cyklar och vilken typ av cykel man har.

Korrekt inställda dämpare gör en väldigt stor skillnad i både komfort, kontroll och hastighet ute på stigen, speciellt när man börjar komma upp på lite högre nivå. Av denna anledningen har vi satt rekommenderad nivå för kurser på nivå 2-3.
Det går självklart att gå kursen om man är nybörjare, men vi rekommenderar att man som nybörjare istället lägger krutet på att utveckla sin teknik, som vi anser vara en bättre investering i början.

Våra elever vittnar gång på gång om hur nöjda de är med våra kurser. Läs gärna vad eleverna skriver på vår Google Reviews-sida.
Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med kursen så erbjuder vi vår nöjd kund-garanti, vilket innebär att du får hela kursavgiften tillbaka.

Kursen är också en fin plattform för att lära känna nya cykelkompisar och alla kursdeltagare blir inbjudna till vår Facebook-grupp ‘The Bikemaestros’ där man kan prata vidare, diskutera det man lärt sig på kursen, planera grupp-rides med sina nya cykelkompisar eller kanske styra upp en AW med massa gött cykelsnack.

SAMMANFATTNING AV KURSEN
• Teori om hur stödämparna fungerar.
• Förklaring av uttryck som är bra att känna till.
• Hur du ställer in dina dämpare efter vikt, åkstil, typ av cykel osv.
• Rekommendationer kring service och bra verktyg att skaffa.

För att lära dig hur du servar din dämpare så rekommenderar vi våra kurser ‘Mekkurs Framdämparservice‘ och ‘Mekkurs Bakdämparservice‘.

Efter kursen får man en sammanfattning av allt vi gått igenom på kursen i form av ett kurskompendium, så att man i lugn och ro kan kan gå igenom och fräscha upp minnet av övningarna och fortsätta öva och utvecklas även efter kursen.

KURSDATUM 2024
• 20 juli – kl. 10.00-13.00
• 31 augusti – kl. 10.00-13.00

PLATS
Vi ses vid Brudarebackens Parkering (se karta) och kommer röra oss i skogarna kring Delsjön.

NIVÅ
2-3 (läs mer om nivåer här).

DELTAGARE
Minimum 6 deltagare, max 12 deltagare.
Kursen vänder sig till vuxna i alla åldrar och barn och ungdom i vuxet sällskap eller med målsmans tillstånd.

INSTRUKTÖRER
På varje kurs är alltid minst en av våra instruktörer certifierad mountainbike-guide och instruktör, samt utbildad i första hjälpen och HLR.
På grundkursen är vi alltid minst två instruktörer och delar upp gruppen i mindre grupper för att anpassa efter nivå. Alla våra instruktörer cyklar på elitnivå och har ett brinnande intresse för att lära ut sina kunskaper och verktyg till sina elever.

FIKAPAUS
För att kunna hålla fokus på topp så bjuder vi på gofika och kaffe under kursens gång.

PRIS
899 kr
Boka 2 personer samtidigt och få 10% rabatt!
Boka 3 eller fler personer samtidigt och få 20% rabatt!