Skip to content Skip to footer

MTB - TJEJER INTRO

OBS! Vid betalning genom Epassi, välj det kostnadsfria bokningsalternativet och gå sedan in på vår Epassi-sida på www.epassi.se och välj tjänsten Mountainbikekurs i grupp (värde 849 kr).

MTB – Tjejer Intro har precis samma innehåll som den vanliga introkursen för både tjejer och killar, men har tagits fram då vi haft stor efterfrågan på separata tjejkurser.
Kursen riktar sig till dig som identifierar dig som kvinna eller icke-binär.

Kursen är för dig som inte cyklat mountainbike innan eller för dig som precis kommit igång och vill få med dig rätt grundteknik från början.
Vårt mål att du ska kunna ta dig an svårare terräng på ett säkrare sätt, samtidigt som du känner dig mer avslappnad och kan ha roligare på cykeln.

Våra elever vittnar gång på gång om hur nöjda de är med våra kurser. Läs gärna vad eleverna skriver på vår Google Reviews-sida.
Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med kursen så erbjuder vi vår nöjd kund-garanti, vilket innebär att du får hela kursavgiften tillbaka.

Kursen är också en fin plattform för att lära känna nya cykelkompisar och alla kursdeltagare blir inbjudna till vår Facebook-grupp ‘The Bikemaestros’ där man kan prata vidare, diskutera det man lärt sig på kursen, planera grupp-rides med sina nya cykelkompisar eller kanske styra upp en AW med massa gött cykelsnack.

Huvudinstruktör för denna kursen är Matthias Göransson.
Matthias har över 20 års erfarenhet av cykling och många år på elitnivå inom både enduro och downhill.

SAMMANFATTNING AV KURSEN:
• Inställning av cykeln / bike-setup
• Positionering på cykeln
• Bromsteknik
• Kurvtagningsteknik i lägre hastighet
• Enklare klättring
• Växlingsteknik och planering
• Att ta sig upp och över enklare hinder
• Teknikbana med fokus på balans och rörlighet på cykeln

Efter kursen får man en sammanfattning av allt vi gått igenom på kursen i form av ett kurskompendium, så att man i lugn och ro kan kan gå igenom och fräscha upp minnet av övningarna och fortsätta öva och utvecklas även efter kursen.

OBSERVERA ATT DU KAN ANVÄNDA FRISKVÅRDSBIDRAGET TILL VÅRA KURSER. LÄS MER HÄR!

KURSDATUM 2023:
• 17 juni – kl. 09.00-13.30
• 8 juli – kl. 09.00-13.30

PLATS:
Vi ses vid Brudarebackens Parkering (se karta) och kommer röra oss i skogarna kring Delsjön.

NIVÅ:
1 (läs mer om nivåer här).

DELTAGARE:
På varje kurs är alltid minst en av våra instruktörer certifierad mountainbike-guide och instruktör, samt utbildad i första hjälpen och HLR.
På introkursen är vi alltid minst två instruktörer och delar upp gruppen i mindre grupper för att anpassa efter nivå. Alla våra instruktörer cyklar på elitnivå och har ett brinnande intresse för att lära ut sina kunskaper och verktyg till sina elever.

INSTRUKTÖRER:
På varje kurs är alltid minst en av våra instruktörer certifierad mountainbike-guide och instruktör, samt utbildad i första hjälpen och HLR.
Vid större grupper än 8 har vi alltid med en extra instruktör.
Alla våra instruktörer cyklar på elitnivå och har ett brinnande intresse för att lära ut sina kunskaper och verktyg till sina elever.

CYKELHYRA:
Om du inte har en egen cykel kan du hyra någon av Canyons vassa EMTB:s genom oss. Kostnaden för hyra är 399 kr och bokas i samband med kursbokning.

FIKAPAUS
För att kunna hålla fokus på topp så bjuder vi på gofika och kaffe under kursens gång.

CORONA-SÄKERT EVENEMANG:
På våra kurser kan du alltid känna dig trygg gällande Covid-19. Både teori och praktik sker ut i skogen i friska luften och vi ser alltid till att hålla minst en cykellängds avstånd.

PRIS:
849 kr  1 199 kr  (godkänt för friskvårdsbidrag).
OBS! Vid betalning med Epassi, välj betalalternativet “Betala på plats” i Boka Direkts kassa.